Απαγωγή ανηλίκων Λάρνακα: “Καμιά μαρτυρία για σεξουαλική παρενόχληση παιδιών”

0
1031

Κεκλεισμένων των θυρών θα διεξάγεται από σήμερα ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας – Αμμοχώστου η δίκη για την υπόθεση απαγωγής δύο μαθητών από δημοτικό σχολείο της Λάρνακας στις 25 Σεπτεμβρίου του 2018, για την οποία κατηγορούμενος είναι ο Γιώργος Νικολάου, άλλως Τζιώρτζ, 35 χρόνων  από τη Λάρνακα.

Κατά τη σημερινή διαδικασία ήταν προγραμματισμένο να παρουσιαστεί από την εκπρόσωπο της Κατηγορούσας Αρχής Έλλη Παπαγαπίου, έκθεση γεγονότων.

Ωστόσο, ο Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου ανέφερε ότι το Σώμα έχει προβληματιστεί κατά πόσον θα έπρεπε να διεξαχθεί η δίκη κεκλεισμένων των θυρών βάσει του Άρθρου 32 του Συντάγματος, λαμβάνοντας υπόψη ότι τα θύματα είναι ανήλικοι.

Πρόσθεσε ότι βάσει του συγκεκριμένου Άρθρου, το Δικαστήριο μπορεί να διατάξει τη διεξαγωγή της δίκης κεκλεισμένων των θυρών για προστασία των ανήλικων και των γονέων τους.

Η κα. Παπαγαπίου, αφού ανέφερε ότι η Κατηγορούσα Αρχή είχε και η ίδια προβληματιστεί για το ενδεχόμενο η διαδικασία να γίνει κεκλεισμένων των θυρών, σημείωσε πως “δεν υπάρχει καμία μαρτυρία για σεξουαλική παρενόχληση των δύο παιδιών”.

Ανέφερε, επίσης, ότι δεν φέρει ένσταση στο να διεξαχθεί η δίκη κεκλεισμένων των θυρών, αρκεί, όπως είπε, να επιτραπεί στους γονείς των δύο παιδιών να παρακολουθήσουν τη διαδικασία.

Από την πλευρά του, ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου δεν έφερε ένσταση στο αίτημα του Κακουργιοδικείου.

Έτσι, ο Πρόεδρος του Σώματος διέταξε όπως η δίκη διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών, πρόσθεσε ότι θα επιτραπεί στους γονείς των παιδιών να παρακολουθήσουν τη διαδικασία και ζήτησε από τους δημοσιογράφους να βγουν από την αίθουσα.

Σημειώνεται ότι στην προηγούμενη δικάσιμο, στις 16 Ιανουαρίου του 2019, ο κατηγορούμενος παραδέχθηκε τις δύο κατηγορίες, μία για τον κάθε μαθητή, για τις οποίες είχε δηλώσει «μη παραδοχή».

Συγκεκριμένα, παραδέχθηκε ότι στις 25/9/2018, στην Οδό Τυρνάβου στη Λάρνακα, με σκοπό τη διάπραξη κακουργήματος, δηλαδή την απαγωγή με σκοπό τον κρυφό και άδικο περιορισμό του μαθητή, χορήγησε σε αυτόν τη φαρμακευτική ουσία Λοραζεπάμη, που ήταν ικανή να τον ναρκώσει.

Ο 35χρονος είχε αρχικά παραδεχθεί τις δύο κατηγορίες, επίσης μία για το κάθε παιδί, σύμφωνα με τις οποίες στις 25/9/2018, στο Δημοτικό σχολείο Καμάρων στη Λάρνακα, απήγαγε μαθητή, δηλαδή με απατηλά μέσα, παριστάνοντας ψευδώς τον εαυτό του ως δάσκαλο, παρακίνησε τον ανήλικο να φύγει από το σχολείο του με σκοπό να προκαλέσει τον κρυφό και άδικο περιορισμό του.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της 25ης Σεπτεμβρίου ο ύποπτος φέρεται να απήγαγε τους δύο μαθητές από την αυλή του σχολείου τους, στο Δημοτικό Σχολείο Καμάρων στη Λάρνακα.

Μόλις έγινε αντιληπτή η απαγωγή, η Αστυνομία εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό για εντοπισμό του δράστη και των μαθητών.

Αργότερα την ίδια μέρα, ο ύποπτος και τα παιδιά εντοπίστηκαν, ύστερα από πληροφορία που δόθηκε στην Αστυνομία από Παρατηρητές της Γειτονιάς, στο διαμέρισμά του, που βρίσκεται απέναντι ακριβώς από το Δημοτικό Σχολείο.