Δεύτερη σύλληψη μετά τον εντοπισμό οπλισμού στη Λάρνακα

0
993

Στη σύλληψη 27χρονου, προχώρησαν λίγο μετά τις 2.30 χθες το μεσημέρι, μέλη της Αστυνομίας, στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης παράνομης κατοχής περιουσίας, παράνομης κατοχής εκρηκτικών υλών, αδικημάτων που αφορούν στον Νόμο για τα πυροβόλα όπλα, διάρρηξης και κλοπής.

 

Για την ίδια υπόθεση είχε συλληφθεί τις προηγούμενες άλλο ένα πρόσωπο, ηλικίας 35 χρόνων.

Συγκεκριμένα, στις 22 Ιανουαρίου, 2019, μέλη της Αστυνομίας διενήργησαν έρευνα, βάσει Δικαστικού εντάλματος, στην οικία 35χρονου, στην επαρχία Λάρνακας, όπου εντόπισαν 190 πλήρη στρατιωτικά φυσίγγια, ένα κυνηγετικό όπλο, τύπου φλομπέρ, με σιγαστήρα, ένα μοτοποδήλατο, το όποιο φαίνεται να είναι κλοπιμαίο, μια μοτοσικλέτα αντίκα και άλλα αντικείμενα.

Ο 35χρονος δεν έδωσε επαρκείς εξηγήσεις για το πώς βρέθηκαν στην κατοχή του όλα τα πιο πάνω, με αποτέλεσμα να συλληφθεί για το αυτόφωρο αδίκημα της παράνομης κατοχής περιουσίας. Την επόμενη μέρα, 23 Ιανουαρίου, οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, το οποίο εξέδωσε διάταγμα κράτησής του, για χρονική περίοδο οκτώ ημερών, για σκοπούς διερεύνησης της υπόθεσης.

Από τις εξετάσεις που ακολούθησαν διαπιστώθηκε ότι η πιο πάνω μοτοσικλέτα αντίκα, είχε κλαπεί μετά από διάρρηξη αποθήκης εξοχικής κατοικίας στην επαρχία Λεμεσού, τον περασμένο Αύγουστο, 2018.

Ο Αστυνομικός Σταθμός Ορόκλινης συνεχίζει τις εξετάσεις.