Χάκερ «έριξε» από την Κύπρο το ίντερνετ μίας ολόκληρης χώρας(pics)

0
1051

Βρετανός χάκερ, ο οποίος εξαπέλυσε κυβερνοεπίθεση και «έριξε» το ίντερνετ σε ολόκληρη τη Λιβερία, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 2,5 χρόνων.

Daniel Kaye, right, is a self-taught hacker

Σύμφωνα με την independent πρόκειται για τον 30χρονο Daniel Kaye, τον οποίο είχε προσλάβει εταιρεία τηλεπικοινωνιών για να διαπράξει μια σειρά από κυβερνοεπιθέσεις σε ανταγωνιστική εταιρεία στη Λιβερία.

Ο αυτοδίδακτος χάκερ, ο οποίος είχε ως έδρα την Κύπρο, πληρώθηκε £30,000 από την εταιρεία για να προκαλέσει βλάβες στις υπηρεσίες της ανταγωνιστικής εταιρείας μεταξύ Οκτωβρίου του 2016 και Φεβρουαρίου του 2017.

Η Εθνική Υπηρεσία Εγκλημάτων της Βρετανίας (NCA) δήλωσε ότι η επίθεση κατέστρεψε το δίκτυο ηλεκτρονικών υπολογιστών της εταιρείας της Λιβερίας και της κόστισε δεκάδες εκατομμύρια δολάρια καθώς προσπαθούσε να προστατευτεί από τις επιθέσεις στο δίκτυο υπολογιστών της.

Τον Νοέμβριο του 2016, λόγω της επίθεσης «έπεσε» το διαδίκτυο σε ολόκληρη της Λιβερία, κάτι που πιστεύεται έγινε για πρώτη φορά, δηλαδή ένας χάκερ να αφαιρέσει την πρόσβαση στο ίντερνετ μιας ολόκληρης χώρας.

Ο 30χρονος έθεσε σε εφαρμογή το σχέδιο του, χρησιμοποιώντας ένα botnet, δηλαδή μιας σειράς υπολογιστών συνδεδεμένων οι οποίοι επιτέθηκαν σε συστήματα της εταιρείας και μετέτρεψαν χιλιάδες συσκευές που ήταν ενωμένες με το διαδίκτυο σε «ζόμπι.

Μάλιστα, εξαπέλυσε την επίθεση από την Κύπρο, όπου ζούσε εκείνο το διάστημα.

Για τον Kaye εκδόθηκε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης και όταν επέστρεψε στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Φεβρουάριο του 2017, συνελήφθη από την Αστυνομία.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ερευνητές στη Βρετανία, τη Γερμανία και την Κύπρο συμμετείχαν στις έρευνες για την υπόθεση του Kaye, ο οποίος ξέσπασε σε λυγμούς στο άκουσμα της ποινής του από το δικαστήριο την Παρασκευή.

Daniel Kaye was sentenced to 32 months in prison after admitting organizing the denial of service attacks that affected people in Liberia

A billboard of Liberia's new President George Weah and his vice president Jewel Howard-Taylor

Daniel Kaye