Απαγωγή 10χρονων:Με κομμένη την ανάσα το παγκύπριο για 8ωρο τρόμου

0
1469

Με κομμένη την ανάσα παρακολούθησε χθες η Κύπρος τις εξελίξεις γύρω  απ’ την πρωτοφανή υπόθεση απαγωγής δυο 10χρονων παιδιών από το Δημοτικό σχολείο Καμάρων στην Λάρνακα.

Ενώπιον Επαρχιακού Δικαστηρίου οδηγείται σήμερα ο 35χρονος φερόμενος δράστης της υπόθεσης που συγκλόνισε το παγκύπριο και όχι μόνο. Οι έρευνες της Αστυνομίας στο διαμέρισμα όπου εντοπίστηκαν τελικά τα δυο αγοράκια διήρκησαν μέχρι αργά το βράδυ. Είχε προηγηθεί είσοδος της Αστυνομίας στο διαμέρισμα όπου ο δράστης κρατούσε για 8 και πλέον ώρες τα δυο αγόρια και ακολούθως απελευθέρωση των δυο παιδιών. Άμεσα οι δυο ανήλικοι οδηγήθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας για τις απαιτούμενες εξετάσεις. Οι εξετάσεις στο Νοσοκομείο έγιναν παρουσία και ιατροδικαστή.

Η μαρτυρία κλειδί

Η Αστυνομία είχε ενεργοποιήσει από την πρώτη ώρα της απαγωγής, όλους τους μηχανισμούς για εντοπισμό των παιδιών και του δράστη. Στην ΑΔΕ Λάρνακας είχε στηθεί από την πρώτη ώρα κέντρο συντονισμού των ερευνών το οποίο και κατηύθυνε τα περίπολα της Αστυνομίας που τέθηκαν επί ποδός.

Όπως πληροφορείται το SigmaLive ρόλο κλειδί στον εντοπισμό παιδιών και δράστη φέρεται να έπαιξε κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης στην γειτονιά το οποίο έχει στο σπίτι του πολίτης. Δεύτερο, και καταλυτικό στοιχείο που άμεσα οι Αρχές αξιολόγησαν, ήταν η πληροφορία από παρατηρητή που βρισκόταν εκεί, ο οποίος συνέδεσε τα στοιχεία και τις περιγραφές που έβλεπαν το φως της δημοσιότητας μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης, και έτσι έδωσε πληροφόρηση στις Αρχές για τον 35χρονο ο οποίος διέμενε στην γειτονιά του.

Ο προσχεδιασμός

Έχοντας κατά νου τις μαρτυρίες τις οποίες πρώτη η Αστυνομία έλαβε από αυτόπτες μάρτυρες αλλά και τις πληροφορίες από την κατάθεση του ενός παιδιού που έπεσε στα χέρια του 35χρονου, η Αστυνομία ερευνά και το ενδεχόμενο του προσχεδιασμού. Αρχικά, αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν στις Αρχές ότι λίγη ώρα προτού δοθεί η μαρτυρία της εξαφάνισης των δυο παιδιών, άγνωστος άνδρας βρισκόταν στον περίγυρο του σχολείου ο οποίος κρατούσε στα χέρια του σημειώσεις αλλά και χάρτη. Απαρατήρητη σαφώς και δεν θα περάσει από τις Αρχές, η μαρτυρία του ενός από τους δυο 10χρονους, ότι όταν μεταφέρθηκαν στο σπίτι του δράστη αυτός τους πρόσφερε λεμονάδα στην οποία πιστεύεται ότι ο δράστης είχε προσθέσει συγκεκριμένη ηρεμιστική ουσία.

Οι καταθέσεις

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται εν πρώτοις η μαρτυρία του φερόμενου ως δράστη, ενώπιον Δικαστηρίου όπου και θα οδηγηθεί τις αμέσως επόμενες ώρες. Απ’ την άλλη, οι Αρχές θα αξιολογήσουν τόσο τις καταθέσεις των γονιών αλλά και των παιδιών, καθώς επίσης και αυτές από το περιβάλλον τόσο του δράστη όσο και των ίδιων των παιδιών.

Το προφίλ του 35χρονου

Από την πρώτη ώρα της σύλληψης του 35χρονου δράστη οι Αρχές έκαναν ξεκάθαρο ότι δεν πρόκειται για άτομο που απασχόλησε στο παρελθόν την Αστυνομία.

Ωστόσο τεκμήρια, που όπως ενημερώνεται το SigmaLive εντόπισαν στο διαμέρισμα του 35χρονου οι Αρχές αναμένεται να ρίξουν περαιτέρω φως στην υπόθεση που συγκλόνισε το παγκύπριο και όχι μόνο. Ίδια ενημέρωση εξάλλου του SigmaLive από αρμόδιες πηγές κάνει λόγο για αρκετά τεκμήρια που περισυλλέγησαν από το  διαμέρισμα.

Οι έρευνες των Αρχών αναμένεται ότι θα παραμείνουν εντατικές αφού στην κατοχή τους πλέον αναμένεται να έχουν στοιχεία και δεν αποκλείεται και τεκμήρια που πιθανότατα να ρίξουν φως στα κίνητρα αλλά και στην «ενορχήστρωση» του 8ωρου αυτού παγκύπριου θρίλερ.