Λάρνακα: Υπό 3ήμερη κράτηση ο 18χρονος που λήστεψε αρτοποιείο τα ξημερώματα

0
1338

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε σήμερα διάταγμα κράτησης τριών ημερών εναντίον νεαρού 18 χρόνων από τη Λάρνακα, για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση ένοπλης ληστείας σε αρτοποιείο που διαπράχθηκε σήμερα τα ξημερώματα στη Λάρνακα.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, λίγο πριν τις δύο σήμερα τα ξημερώματα λήφθηκε πληροφορία στην ΑΔΕ Λάρνακας ότι διαπράχθηκε ένοπλη ληστεία σε αρτοποιείο στη Λάρνακα.

Μέλη του ΤΑΕ Λάρνακας μετέβησαν στη περιοχή, όπου εντόπισαν την αλλοδαπή υπάλληλο του αρτοποιείου η οποία κατήγγειλε ότι γύρω στη 01.40 σήμερα ενώ βρισκόταν πίσω από τον πάγκο εξυπηρέτησης πελατών, μπήκε στο κατάστημα ένας άγνωστος άνδρας που φορούσε καφέ τζόκεϊ και σκούρο γκρίζο κοντό παντελόνι, ημίγυμνος, πιθανόν Κύπριος, που είχε καλυμμένο το πρόσωπό του με γκρίζα φανέλα.

Σύμφωνα με την υπάλληλο, ο άνδρας την πλησίασε και υπό την απειλή μαχαιριού τής ζήτησε, μιλώντας ελληνικά, να του παραδώσει τα χρήματα που υπήρχαν στο ταμείο. Η κοπέλα, φοβούμενη άνοιξε την ταμειακή μηχανή και τότε ο δράστης άρπαξε τα χρήματα και τράπηκε σε φυγή πεζός προς άγνωστη κατεύθυνση.

Ωστόσο, οι κινήσεις του δράστη καταγράφηκαν από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης του αρτοποιείου και βάσει της περιγραφής που έδωσε η υπάλληλος, μέλη του ΤΑΕ Λάρνακας και της ΜΜΑΔ διενήργησαν εξετάσεις στη γύρω περιοχή προς εντοπισμό του νεαρού.

Γύρω στις δύο τα ξημερώματα, σε κοντινό σημείο από το αρτοποιείο, εντοπίστηκε να κινείται αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα και μόλις αντίκρισαν τα περιπολικά της Αστυνομίας ο συνοδηγός εγκατέλειψε το όχημα και έφυγε πεζός.

Από εξετάσεις της Αστυνομίας διαπιστώθηκε ότι ο οδηγός του αυτοκινήτου είναι και ο ιδιοκτήτης του, ενώ ανακρινόμενος προφορικά ανέφερε ότι ο συνοδηγός ήταν ο ύποπτος, ο οποίος του είχε ζητήσει να τον μεταφέρει σε περίπτερο για να αγοράσει τσιγάρα. Ο οδηγός δήλωσε επίσης άγνοια για τις κινήσεις του συνοδηγού και αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμειξη στη διάπραξη της ληστείας.

Η Αστυνομία διενήργησε έρευνα στο αυτοκίνητο, χωρίς όμως να εντοπιστεί οτιδήποτε, ενώ μία ώρα περίπου αργότερα ο ύποπτος συνοδηγός εντοπίστηκε στην οικία του στη Λάρνακα.