Ο “Hope for Children” καλεί για εχεμύθεια σε ευαίσθητα θέματα

0
1634

Έκκληση προς κάθε πολίτη να διαχειρίζεται με εχεμύθεια πληροφορίες που αφορούν ευαίσθητα θέματα, όπως αυτά της σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης παιδιών, απευθύνει ο οργανισμός “Hope For Children” CRC Policy Centre.

Σε ανακοίνωση, με αφορμή πρόσφατες δηλώσεις, ο οργανισμός σημειώνει ότι είναι σημαντικό να λαμβάνονται υπόψη οι πιθανές συνέπειες που προκύπτουν με τη δημοσιότητα που λαμβάνουν καταγγελίες για σεξουαλική βία ενάντια σε παιδιά.

Χρειάζεται να τονίσουμε ότι τα μηνύματα που μεταφέρονται είναι χρήσιμο να έχουν ενθαρρυντικό χαρακτήρα και να προωθούν το ‘’σπάσιμο της σιωπής’’ των παιδιών που υπέστησαν οποιαδήποτε μορφή βίας, ούτως ώστε να προωθείται η καταγγελία οποιωνδήποτε περιπτώσεων με σκοπό την απόδοση δικαιοσύνης, αναφέρεται. Προστίθεται πως τα παιδιά τα οποία μπόρεσαν και μίλησαν για τη σεξουαλική κακοποίηση που έχουν υποστεί θα πρέπει να έχουν την απόλυτη στήριξή μας.

Ποτέ η αποκάλυψη δεν είναι κάτι εύκολο και χρειάζεται πολύ θάρρος. Η Κυπριακή Δημοκρατία έχει ήδη λάβει ουσιώδη μέτρα για την επίτευξη καλύτερης και πιο αποτελεσματικής διαχείρισης περιπτώσεων σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών, αναφέρει ο οργανισμός, και καλεί όλους, ιδιαίτερα πολιτικά και δημόσια πρόσωπα, να επιδείξουν σεβασμό προς τα θύματα που μίλησαν, αλλά και προς αυτά που ακόμη δεν το έχουν πράξει, ώστε να πιστέψουν πως μπορούν να βοηθηθούν από ένα κράτος που είναι έτοιμο να τα στηρίξει.

Σημαντικό είναι, προσθέτει, να προωθούνται οι καλές πρακτικές και τα πλαίσια στήριξης, καθώς και η πραγματικότητα του κοινωνικού προβλήματος της σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης παιδιών, αποφεύγοντας όμως συζητήσεις που αφορούν συγκεκριμένα περιστατικά που μπορεί να στιγματίσουν το παιδί σε μία μικρή κοινωνία, όπως αυτή της Κύπρου.