Αγώνας ορεινού τρεξίματος για ενίσχυση του ΠΑΣΥΚΑΦ στον Άγιο Θεόδωρο

0
1835

Άθληση και προσφορά προς τον πάσχοντα συνάνθρωπό μας χάρισε ο δεύτερος ετήσιος αγώνας ορεινού τρεξίματος «Compressport Atsas Mountain Race powered by XM» που διεξήχθη στις 20 Μαΐου με μεγάλη επιτυχία στον  Άγιο Θεόδωρο, Σολέας.

Συγκεκριμένα όλα τα έσοδα από τον αγώνα δόθηκαν στον Παγκύπριο Σύνδεσμο Καρκινοπαθών και Φίλων (ΠΑΣΥΚΑΦ) ο οποίος διοργάνωσε την εκδήλωση με τη βοήθεια της κοινότητας Αγίου Θεοδώρου και μικρής ομάδας εθελοντών.

Ανακοίνωση του ΠΑΣΥΚΑΦ αναφέρει ότι «η μεγάλη αγάπη της οργανωτικής ομάδας για τις υπαίθριες δραστηριότητες και τον αθλητισμό στη φύση ήταν εμφανής για ακόμη μια χρονιά».

Προσθέτει ότι παρών στον Άγιο Θεόδωρο ήταν και ο Επίτροπος Εθελοντισμού και μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, Γιάννης Γιαννάκη,  ο οποίος έθεσε τον αγώνα υπό την αιγίδα του.

Ο αγώνας ήταν αφιερωμένος στον φίλο, αδερφό, συναθλητή και εθελοντή Νεκτάριο Πεττεμερίδη που δυστυχώς μας άφησε πρόωρα μετά από ποδηλατικό ατύχημα.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε και παιδικός αγώνας 500 μέτρων, ενώ παράλληλα τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να λάβουν μέρος και σε διάφορες ψυχαγωγικές δραστηριότητες.

Οι συμμετέχοντες αλλά και όλοι οι επισκέπτες απολαύσαν την παραδοσιακή φιλοξενία των κατοίκων του Αγίου Θεοδώρου και είχαν την ευκαιρία να γευθούν τοπικά εδέσματα φτιαγμένα με αγάπη και μεράκι από τους εθελοντές του χωρίου.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις 260 αναμεσά σε αυτούς και δρομείς από 11 χώρες και παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες λόγω καύσωνα, καταγράφηκαν ρεκόρ διαδρομής και στις δύο αποστάσεις.

Ο Κύπριος αθλητής, Δημήτρης Δημητρίου, ο οποίος προηγείται και στο πρωτάθλημα Skyrunning Greece έκοψε πρώτος το νήμα στον μεγάλο αγώνα των 21,1χλμ ενώ στις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η Γιάννα Φυσένζου.

Στην μικρή απόσταση των 7,1χλμ πρώτος τερμάτισε ο Χριστόφορος Πρωτοπαπάς με πρώτη γυναίκα την Ιωάννα Πέτρου.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ζήσουν ένα μοναδικό αγώνα ανάμεσα σε πευκώδη δάση, θαυμάζοντας τη μοναδική ομορφιά φυσικών μονοπατιών με τους ήχους της μουσικής.