Η θέση του Δημάρχου Λάρνακας για το κυβερνητικό πλάνο των δεξαμενών

0
1805

Μία ακριβώς εβδομάδα μετά την επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Λάρνακα και την κήρυξη των εργασιών κατεδάφισης της πρώτης από τις δεξαμενές πετρελαιοειδών στο παραλιακό μέτωπο, ο Δήμαρχος Λάρνακας απειλεί να τινάξει τη συμφωνία με την Κυβέρνηση στον αέρα.

Σε χθεσινή της συνεδρία η ολομέλεια του Δημοτικού Συμβουλίου με δεκατέσσερεις ψήφους υπέρ και οκτώ εναντίον, απέρριψε το περιεχόμενο της τρίτης τροποποίησης του μνημονίου συναντίληψης το οποίο είχε αρχικά καταρτιστεί στις τρεις του περασμένου Απριλίου στο Προεδρικό Μέγαρο.

Όπως δήλωσε ο ίδιος «συμφωνίες κάναμε πολλές φορές. Δεν υπάρχει λόγος να εμπλακούμε σε μια συζήτηση πλέον να τροποποιηθεί αυτή η συμφωνία. Η ουσία είναι οι πράξεις. Η ουσία είναι οι ενέργειες οι οποίες ακόμα και για να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα τα οποία είναι δηλωμένα πρέπει να ξεκινήσουν από χθες».

Αξίζει να σημειωθεί πως η τρίτη τροποποίηση του μνημονίου συναντίληψης για μετακίνηση των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών αφορούσε κυρίως αλλαγές οι οποίες επήλθαν μετά από εξέταση του κειμένου από τη Νομική Υπηρεσία και που σύμφωνα με τον Δήμαρχο Ανδρέα Βύρα αφαιρούσαν τις υποχρεώσεις και τις δεσμεύσεις από τις εταιρείας.

Ο ίδιος εξέφρασε και την ετοιμότητα του Δήμου Λάρνακας να κατέλθει σε δυναμικά μέτρα σε περίπτωση που το αίτημά τους για άμεση εκτέλεση των εργασιών δεν ικανοποιηθεί.

«Εμείς αυτό το οποίο λέμε είναι ότι αυτό το μνημόνιο για τον Α’ ή Β’ λόγο δεν μπορεί να υπογραφτεί από εκεί και πέρα εμείς είμαστε διαθέσιμοι εάν δούμε συγκεκριμένες πράξεις και συγκεκριμένες ενέργειες να στηρίξουμε αυτές τις ενέργειες. Εάν δούμε από τον οποιονδήποτε ότι δεν υπάρχουν συγκεκριμένες ενέργειες και ότι τα πράγματα κινούνται όπως κινούνταν από το 2001, τότε είμαστε υπόχρεοι να αντιδράσουμε», ανέφερε.

Για τις επόμενες κινήσεις του Δήμου Λάρνακας οι δημότες αλλά και οι κάτοικοι της περιοχής θα ενημερωθούν εκτενώς σε πανδημοτική συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί εντός Μαΐου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here