Ξεκίνησε η κατασκευή έργου €33 εκ. στην Λάρνακα

0
2654

Τον Μάιο του 2017 παραδίδεται στο κοινό η πρώτη φάση του έργου εκατομμυρίων στην παραλία της Λάρνακας.

Πολεοδομική άδεια έλαβε το «Castle Project» για τις εργασίες της πρώτης φάσης στην παραλία του Μακένζυ στον χώρο που λειτουργούσε παλαιότερα το εστιατόριο «Ku De Ta» και το ξενοδοχείο «Κάστρο».

Σε δηλώσεις  του στο BusinessNews, ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας, ανέφερε πως η άδεια δόθηκε στην Α΄ Φάση του έργου, που αφορά το έργο στην ακτή και όχι για το πεντάστερο ξενοδοχείο.

Ο κύριος Βύρας ανέφερε πως «δόθηκε η άδεια για την παραλία και για το εστιατόριο υπό όρους, αλλά δεν δόθηκε για το πεντάστερο ξενοδοχείο».

Ο Δήμαρχος δήλωσε πως ο λόγος που δεν δόθηκε άδεια για το ξενοδοχείο είναι επειδή δεν κατατέθηκε ακόμη αίτηση για την άδειά του. 

Ακόμη ο Δήμαρχος Λάρνακας ανέφερε πως δημιουργήθηκαν κάποια προβλήματα με το έργο τα οποία αναμένεται να επιλυθούν, όπως η παρέμβαση του έργου στη θάλασσα της πόλης.

Όπως ανέφερε ωστόσο στην εφημερίδα «Πολίτης» στέλεχος της εταιρείας που κατασκευάζει το «Castle Project», ξεκίνησαν ήδη οι εργασίες στην παραλία για την Α’ Φάση του έργου.

Εργασίες οι οποίες αναμένεται να τελειώσουν, με την Πρώτη Φάση να παραδίδεται στο κοινό τον Μάιο του 2017.

Η εταιρεία προέβη σε αυτή την κίνηση καθώς αναμένεται να λάβουν την άδεια οικοδομής σε λίγες εβδομάδες.

Η πρώτη φάση περιλαμβάνει τριώροφο εστιατόριο το οποίο θα είναι χωρητικότητας 2000 ατόμων και θα προσφέρει όλα τα είδη θαλασσινών.

Ακόμη, θα δημιουργηθεί οργανωμένη παραλία με ομπρέλες και κρεβατάκια η οποία θα εξυπηρετεί 800 άτομα. Στην παραλία θα κατασκευαστεί και Beach Bar όπως επίσης και τζακούζι χωρητικότητας 100 ατόμων.

Παράλληλα στον χώρο θα πραγματοποιούνται και θαλάσσια σπόρ.

Το κόστος κατασκευής της πρώτης φάσης υπολογίζεται στα €7 εκατομμύρια.

Η δεύτερη φάση του έργου αφορά την κατασκευή πεντάστερου ξενοδοχείου 487 δωματίων.

Η κατασκευή του αναμένεται από την εταιρεία να ξεκινήσει εντός του 2018 και να παραδοθεί το 2021.

Το κόστος του ξενοδοχείου ανέρχεται στα €23 εκατομμύρια.

Πηγή: businessnews.com.cy