ΛΑΡΝΑΚΑ: Κατάσχεση καπνού και τσιγάρων από το Τμήμα Τελωνείων

0
2133

Δεκαπέντε κιλά καπνού για ναργιλέ κατάσχεσε στο σημείο ελέγχου του Αγίου Δομετίου το Τμήμα Τελωνείων, καθώς επίσης και 32 κούτες τσιγάρων στη Λάρνακα

Ανακοίνωση του Τμήματος Τελωνείων αναφέρει ότι την Παρασκευή το απόγευμα, κατά το συνήθη τελωνειακό έλεγχο των διερχομένων οχημάτων από τα κατεχόμενα στο οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου εντοπίστηκε καλά κρυμμένη σε όχημα που οδηγούσε Σύρος, με συνεπιβάτη ομοεθνή του, ποσότητα 15 κιλών καπνού για ναργιλέ.

Οι δύο Σύροι, κάτοικοι Πάφου, συνελήφθηκαν για αυτόφωρα αδικήματα, ενώ η ποσότητα καπνού που εντοπίστηκε, η δασμοφορολογική επιβάρυνση της οποίας ανέρχεται στα € 3132, καθώς και το όχημα που χρησιμοποιήθηκε παράνομα για τη διακίνησή της, κατασχέθηκαν από το Τμήμα Τελωνείων.

Ο Διευθυντής Τμήματος Τελωνείων, έκανε δεκτό γραπτό αίτημα των συλληφθέντων για εξώδικο διακανονισμό της υπόθεσης, με την καταβολή συμβιβαστικού ποσού ύψους € 4500. Με την καταβολή του πιο πάνω ποσού οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ το όχημα επιστράφηκε στον ιδιοκτήτη του με την καταβολή επιπλέον ποσού απόδοσης ύψους € 500.
Ο καπνός εγκαταλείφθηκε στο Τμήμα Τελωνείων.

Επίσης, χθες το απόγευμα, μέλη του Ουλαμού Προλήψεως Εγκλημάτων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας, μετά από έλεγχο που πραγματοποίησαν σε όχημα που οδηγούσε Τουρκοκύπριος, εντόπισαν σε αυτό 32 κούτες των 200 τεμαχίων τσιγάρα μάρκας ZUMERRED.

Στη σκηνή κλήθηκαν λειτουργοί του Τμήματος Τελωνείων, οι οποίοι αφού διαπίστωσαν ότι τα τσιγάρα είναι αφορολόγητα, συνέλαβαν τον Τουρκοκύπριο για αυτόφωρα αδικήματα, ενώ προέβησαν σε κατάσχεση τόσο των τσιγάρων, η δασμοφορολογική επιβάρυνση των οποίων ανέρχεται στα € 1160, όσο και του οχήματος που χρησιμοποιήθηκε για τη παράνομη μεταφορά τους.

Ο Διευθυντής Τμήματος Τελωνείων, έκανε δεκτό γραπτό αίτημα του συλληφθέντα για εξώδικο διακανονισμό της υπόθεσης με καταβολή συμβιβαστικού ποσού ύψους €1600.
Με την καταβολή του πιο πάνω ποσού ο Τουρκοκύπριος αφέθηκε ελεύθερος, ενώ το όχημα του επιστράφηκε με την καταβολή επιπλέον ποσού απόδοσης ύψους €500.
Τα τσιγάρα εγκαταλείφθηκαν στο Τμήμα Τελωνείων.