Απογειώνονται για Κύπρο τα ετοιμοπόλεμα βρετανικά F35

0
358

Έτοιμα για επιχειρήσεις είναι τα F35 σύμφωνα με ρεπορτάζ του Sky News. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ τα μαχητικά τελευταίας τεχνολογίας αναμένεται να φθάσουν στην Κύπρο την ερχόμενη Άνοιξη προκειμένου να συνδράμουν στις επιχειρήσεις των Βρετανών κατά του Ισλαμικού Κράτους.

 

Δεν αποκλείεται μάλιστα να χρησιμοποιηθούν σε επιχειρήσεις σε Συρία και Ιράκ το ερχόμενο καλοκαίρι. Το βρετανικό ειδησεογραφικό φιλοξενεί δηλώσεις του υπεύθυνου για ζητήματα άμυνας και ασφάλειας των Βάσεων, Gavin Williamson ο οποίος ανέφερε ότι τα «εκπληκτικά F35 είναι έτοιμα για επιχειρήσεις. Δεν θα εισέλθω σε λεπτομέρειες και θα αρκεστώ να δηλώσω ότι αυτά τα μαχητικά θα χρησιμοποιηθούν προκειμένου να κρατήσουν ασφαλή την χώρα μας. Τις τελευταίες 19 μέρες έχουμε παρακολουθήσει 10 επιχειρήσεις κατά του Ι.

Δεν μπορούμε να μείνουμε στάσιμοι και δεν μπορούμε να εκλάβουμε ως δεδομένο ότι το ΙΚ έχει νικηθεί. Η είδηση αυτή έρχεται λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση των ΗΠΑ ότι αποχωρούν τα στρατεύματά τους από Συρία», ανέφερε ο εκπρόσωπος. «Το έθνος μας κινείται σε μια νέα εποχή, μακριά από την ΕΕ και είναι καθήκον μας να διατηρούμε ρόλο σταθερό». Τα F35 είναι σχεδιασμένα με υλικά τελευταίας τεχνολογίας ενώ πρόκειται για τα ακριβότερα μαχητικά στην ιστορία. Η Βρετανία έχει στην κατοχή της 9 F35 και έχει δεσμευτεί με παραγγελία άλλων 138 στα επόμενα 30 χρόνια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here