Απεργία μαθητών στη Λάρνακα – Τους απαγόρευσε φόρμες η Διεύθυνση

0
520

Έξω απ’ τις τάξεις τους οδηγήθηκαν οι μαθητές της Τεχνικής Σχολής του Αγίου Λαζάρου στην Λάρνακα, αφού, όπως καταγγέλλουν, οι αποφάσεις της Διεύθυνσης του σχολείου τους δεν τους άφησαν άλλη επιλογή. Αιτία για τη σημερινή απεργία των μαθητών, που διήρκεσε από την τρίτη διδακτική περίοδο και μετά, είναι η απαγόρευση που έχουν στο να φορούν φόρμες τις μέρες του χειμώνα.

Όπως οι ίδιοι καταγγέλλουν στο SigmaLive, το αίτημά τους αυτό χρονίζει, χωρίς ωστόσο να γίνει δεκτό. Έχουν πραγματοποιήσει αρκετές συναντήσεις με τη Δι/νση του σχολείου και το ζήτημα, όπως λένε, έχει οδηγηθεί και στο επίπεδο του Συνδέσμου γονέων του σχολείου, ο οποίος σε συνεννόηση με την παγκύπρια ομοσπονδία συνδέσμων γονέων συναντήθηκε παλαιότερα με τη Δι/νση όπου και έθεσε το θέμα.

Οι μαθητές καταγγέλλουν ότι, παρά το ότι προειδοποίησαν για τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις, δεν εισακούστηκε το αίτημά τους και ακόμη και αυτές τις κρύες μέρες η δι/νση του σχολείου δεν τους επιτρέπει να φορούν φόρμες. Κατά τη διάρκεια της απεργίας σημειώθηκαν, σύμφωνα με τους μαθητές, μικρής έκτασης επεισόδια, στα οποία κλήθηκε για παρέμβαση η Πυροσβεστική και η Αστυνομία.

Να σημειωθεί ότι το ζήτημα αυτό, του αν επιτρέπεται δηλαδή ή όχι στους μαθητές να φορούν φόρμες, εναπόκειται στην κάθε διεύθυνση του σχολείου να αποφασίσει αν θα το επιτρέπει ή όχι.

Σε επικοινωνία του SigmaLive με τον Κυριάκο Νικηφόρου, επισημάνθηκε ότι το συγκεκριμένο σχολείο όντως «υποφέρει» από δικτατορικές αποφάσεις της διεύθυνσης που δεν επιτρέπουν στους μαθητές να φορούν φόρμες. «Δεν μπορεί άλλα σχολεία να επιτρέπουν τις φόρμες και άλλα όχι», σημείωσε, ενώ ανέφερε ότι αυτό είναι ένα ζήτημα που εναπόκειται στους εσωτερικούς κανονισμούς του κάθε σχολείου.

Οι μαθητές, εξάλλου, μέσω του SigmaLive ανέφεραν ότι και αύριο δεν αποκλείεται να συνεχίσουν τα απεργιακά τους μέτρα από το πρωί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here