Άρχισαν οι εργασίες για δημιουργία του Κοινοτικού Κέντρου Λάρνακας

0
196

Ξεκίνησαν την Δευτέρα, 7 Ιανουαρίου 2019, οι εργασίες για τη δημιουργία του Πολυδύναμου Πολυχώρου Κοινωνικής Πρόνοιας και Απασχόλησης του Δήμου Λάρνακας», δηλαδή το λεγόμενο Κοινοτικό Κέντρο Λάρνακας.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας αναφέρεται ότι οι «εργασίες πραγματοποιούνται από τον ανάδοχο του έργου, την Κοινοπραξία L&P and D.L.A. JOIN. Το έργο αφορά την επέκταση και αναβάθμιση του υφιστάμενου κτηρίου του Κοινοτικού Κέντρου Λάρνακας, το οποίο θα περιλαμβάνει τη  δημιουργία ανοικτού και κλειστού χώρου ενεργητικής απασχόλησης, υγιούς ψυχαγωγίας και εκγύμνασης, που θα παρέχει τη δυνατότητα εξυπηρέτησης των αναγκών ομάδων διαφορετικών εθνικοτήτων και χαμηλής εισοδηματικής τάξης. Ακόμα, θα περιλαμβάνει τη δημιουργία Πολυπολιτισμικού Κέντρου, το οποίο θα στεγάζει τις δράσεις επιμόρφωσης και κοινωνικής αλληλεγγύης του Δήμου, καθώς και πολιτιστικές εκδηλώσεις».

Προστίθεται ότι «η δαπάνη ανέρχεται στα €3.399.000, επιπλέον ΦΠΑ, ενώ η ολική δαπάνη του έργου υπολογίζεται να ανέλθει στα €4.200.000. Το έργο δύναται να συγχρηματοδοτηθεί από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «τον Μάρτιο του 2017 υπεγράφη «Μνημόνιο Συναντίληψης» με τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού για τη δημιουργία του Πολυδύναμου Πολυχώρου Κοινωνικής Πρόνοιας και Απασχόλησης του Δήμου Λάρνακας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here