Λάρνακα: Ολοκληρώθηκε η «συντριβή αεροσκάφους» από Αθήνα (ΦΩΤΟΣ)

0
280

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση ετοιμότητας στο Διεθνή Αερολιμένα Λάρνακας, με την κωδική ονομασία “Συντριβή Αεροσκάφους”. Στην άσκηση συμμετείχαν διάφοροι φορείς και υπηρεσίες του κράτους και του ιδιωτικού τομέα που εδρεύουν εντός και εκτός του Αεροδρομίου της Λάρνακας.

Σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης, αεροσκάφος προερχόμενο από την Αθήνα, στη διάρκεια της προσγείωσης, συντρίβεται εντός της περιοχής του αεροδρομίου. Ακαριαία, μέρος του αεροσκάφους διαλύεται και αναφλέγεται. Εντός του αεροσκάφους αρχίζει αμέσως η διαδικασία επείγουσας εκκένωσης του αεροπλάνου ενώ τα σωστικά συνεργεία και οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης του αεροδρομίου, καταφθάνουν στη σκηνή, με στόχο τη διάσωση επιβατών και πληρώματος.

Η διεξαγωγή της άσκησης εντάσσεται στις συνεχείς προσπάθειες βελτίωσης των επιπέδων ετοιμότητας και συντονισμού όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών του Αερολιμένα, σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

Την άσκηση είχαν προσκληθεί να παρακολουθήσουν αξιωματούχοι και επικεφαλής διαφόρων υπηρεσιών και οργανισμών που εμπλέκονται στη λειτουργία των αεροδρομίων και τη διαχείριση κρίσεων.

H Hermes Airports Ltd εκφράζει την ικανοποίηση της για το τελικό αποτέλεσμα της άσκησης. Τα συμπεράσματα της άσκησης θα αξιολογηθούν και θα αξιοποιηθούν καταλλήλως, με στόχο την περαιτέρω βελτίωση των επιπέδων άμεσης αντίδρασης και της γενικής απόδοσης των διαφόρων υπηρεσιών

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here