«Τέσσερις με πέντε μήνες για απόκτηση άδειας οδηγού»

0
308

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Σχολών Οδηγών Κύπρου, Πανίκος Δρουσιώτης, με επιστολή στου στο SigmaLive καταγγέλει ότι αν κάποιο άτομο σήμερα επιθυμεί να κρατήσει ημερομηνία εξέτασης για απόκτηση άδειας οδηγού πρέπει να περιμένει τουλάχιστον τέσσερις μήνες.

Αυτούσια η επιστολή:

“Με την παρούσα επιστολή επιθυμούμε όπως γνωστοποιήσουμε ένα ζήτημα το οποίο απασχολεί τόσο τις Σχολές οδηγών, όσο και τους υποψηφίους οδηγούς, οι οποίοι επιθυμούν να προβούν σε κράτηση ημερομηνίας για την εξέταση απόκτησης άδειας οδηγού.

Την συγκεκριμένη στιγμή αν κάποιο άτομο επιθυμεί να κρατήσει ημερομηνία εξέτασης για απόκτηση άδειας οδηγού, θα πάρει ημερομηνία 4 μήνες μετά.

Υπάρχουν άτομα τα οποία είναι έτοιμα για να παρακαθίσουν στην εξέταση.

Εν τούτοις, αναγκάζονται να περιμένουν τόσο και κατά συνέπεια να οδηγούν παράνομα εφόσον τους στερείται το δικαίωμα να παρακαθίσουν για εξέταση που θα τους καταστήσει νόμιμους οδηγούς.

Επίσης, αν κάποιος μαθητής παρακαθίσει σε εξέταση και απορριφθεί για οποιονδήποτε λόγο ( πράγμα που δεν σημαίνει ότι δεν είναι σωστά καταρτισμένος και έτοιμος να αποκτήσει άδεια, αλλά πολλές φορές ο παράγοντας άγχους δεν τους αφήνει να οδηγήσουν όπως πρέπει την ώρα της εξέτασης), βάσει νομοθεσίας έχει δικαίωμα για επανεξέταση μετά από 1 μήνα.

Και σε αυτή την περίπτωση, οι μαθητές αναγκάζονται να περιμένουν 4 και 5 μήνες εφόσον δεν υπάρχουν διαθέσιμες ημερομηνίες.

Αξιοσημείωτο είναι πως ο κάθε ενδιαφερόμενος που επιθυμεί να προβεί σε σύντομη εξέταση πληρώνει το ποσό των 35 ευρώ έξτρα ( 20 κανονική εξέταση και 55 επίσπευση) για να έχει δικαίωμα επίσπευσης.

Εν τούτοις, οι αρμόδιοι αρνούνται να πληρώσουν τους εξεταστές ώστε να συνεχιστεί η υπερωριακή απασχόληση τους με αποτέλεσμα το υπερωριακό ωράριο που εξυπηρετούσε εκατοντάδες ενδιαφερόμενους να καταρρεύσει.

Εν κατακλείδι, είναι κοινώς αποδεχτό πως η στέρηση του κοινού να προβεί σε εξέταση για απόκτηση άδειας οδηγού, οδηγεί σε παραβατικές συμπεριφορές που δεν είναι καθόλου αποδεχτό και υπέρ μας ως κράτος.

Διαβήματα και αιτήματα γίνονται συνεχώς, χωρίς καμία ανταπόκριση”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here