Μέλος εγκληματικής ομάδας ο 24χρονος που συνελήφθη σε Λάρνακα

0
947

Στα ίχνη μέλους εγκληματικής ομάδας που ασχολείται με εμπόριο ναρκωτικών στην Κύπρο έφτασε η Αστυνομία Κύπρου, μετά τη σύλληψη 24χρονου στη Λάρνακα για 32 κιλά κάνναβης το βράδυ της Πέμπτης (28/9).

 

Να θυμίσουμε ότι, συνολικά, 57 κιλά κατάσχεσε χθες η Αστυνομία, σε τέσσερις διαφορετικές υποθέσεις, που διερευνώνται στις επαρχίες Λάρνακας και Πάφου.

Όσον αφορά στην περίπτωση του 24χρονου από τη Λάρνακα, σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της ΥΚΑΝ, χθες μέλη της ΥΚΑΝ ανέκοψαν για έλεγχο, στον αυτοκινητόδρομο Λάρνακας – Λεμεσού, αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 24χρονος. Κατά τον έλεγχο που ακολούθησε, εντοπίστηκε εντός του οχήματος ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους 5,5 κιλών περίπου.

Ακολούθησε έρευνα, δυνάμει δικαστικού εντάλματος, σε κτηνοτροφική μονάδα που διατηρεί η οικογένεια του 24χρονου στην επαρχία Λάρνακας. Κατά τη διάρκεια της έρευνας, εντοπίστηκαν σε αποθήκη και κατασχέθηκαν 24 νάιλον συσκευασίες, που περιείχαν κάνναβη συνολικού βάρους 26,5 κιλών περίπου. Επίσης, εντοπίστηκαν διάφορα άλλα τεκμήρια.

Ο 24χρονος συνελήφθη για αυτόφωρο αδίκημα και τέθηκε υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων, ενώ διερευνώνται κάποιοι ισχυρισμοί που έχει δώσει.

Μάλιστα, ο Εκπρόσωπος Τύπου αποκάλυψε ότι, από τις μέχρι τώρα εξετάσεις, η υπόθεση αφορά εγκληματική ομάδα εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών, ενώ θα αναζητηθούν συνεργάτες και θα γίνουν ενέργειες αποκάλυψης τηλεπικοινωνιακών δεδομένων του υπόπτου. Επίσης, θα ζητηθεί βοήθεια από την Ιντερπόλ και τη Γιουροπόλ.

Λίγο νωρίτερα, στο αεροδρόμιο Πάφου, η Αστυνομία εντόπισε και κατάσχεσε ποσότητα κάνναβης βάρους περίπου 25 κιλών.

Συγκεκριμένα, γύρω στις 6.10μ.μ. χθες, αφίχθη στο Αεροδρόμιο Λάρνακας, από χώρα της Ευρώπης, μια 30χρονη. Από έρευνα που διενεργήθηκε στις αποσκευές της, μετά την άφιξή της, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 23 νάιλον συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν κάνναβη, συνολικού βάρους 24 κιλών και 766 γραμμαρίων.

Η 30χρονη συνελήφθη για αυτόφωρο αδίκημα και τέθηκε υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Εκπρόσωπος της ΥΚΑΝ, η 30χρονη επικαλέστηκε οικονομικά προβλήματα, ενώ τα ναρκωτικά είχαν προορισμό ξενοδοχείο στη Λευκωσία. Αν και έγινε ελεγχόμενη παράδοση, δεν έγινε δυνατή η σύλληψη του παραλήπτη. Αυτή την ώρα γίνονται έρευνες για εντοπισμό και του αποστολέα, ενώ θα ζητηθεί βοήθεια από την Ιντερπόλ και τη Γιουροπόλ.

Στην επαρχία Πάφου, επίσης, η Αστυνομία προχώρησε και στη σύλληψη δύο 20χρονων, μετά από εντοπισμό και κατάσχεση ποσότητας κάνναβης, συνολικού βάρους 595 γραμμαρίων περίπου.

Η διερεύνηση της υπόθεσης άρχισε στις 25 Σεπτεμβρίου, όταν, μετά από αξιολόγηση συγκεκριμένων πληροφοριών, εντοπίστηκε θαμμένο στο έδαφος, σε ανοικτή περιοχή στην Πάφο, ένα δοχείο εντός του οποίου υπήρχαν 18 νάιλον συσκευασίες με κάνναβη, συνολικού βάρους 504 γραμμαρίων περίπου.

Η περιοχή τέθηκε υπό διακριτική παρακολούθηση, ώσπου χθες, γύρω στη 1.45μ.μ., θεάθηκαν δύο πρόσωπα, ηλικία 20 ετών, να προσεγγίζουν την περιοχή. Οι δύο θεάθηκαν, μάλιστα, να ανοίγουν το συγκεκριμένο δοχείο και να παραλαμβάνουν από αυτό αριθμό συσκευασιών.

Αμέσως επενέβησαν τα μέλη της ΥΚΑΝ, τα οποία ανέκοψαν τους δύο 20χρονους. Στη θέα των αστυνομικών, ένας εκ των δύο προσπάθησε να διαφύγει τρέχοντας, ωστόσο τα μέλη της ΥΚΑΝ τον ακολούθησαν και κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν, σε μικρή απόσταση. Για την ακινητοποίησή του, ρίφθηκε και ένας προειδοποιητικός πυροβολισμός, στον αέρα.

Στην κατοχή του πρώτου 20χρονου εντοπίστηκε, μετά από έρευνα, μία νάιλον σακούλα, η οποία περιείχε ποσότητα κάνναβης βάρους 84 γραμμαρίων περίπου.

Στην κατοχή του δεύτερου εντοπίστηκε, επίσης, ποσότητα κάνναβης, βάρους εφτά γραμμαρίων.

Οι δύο συνελήφθησαν και τέθηκαν υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Λίγες ώρες αργότερα, γύρω στις 3.25 μ.μ. χθες, μέλη της ΥΚΑΝ ανέκοψαν για έλεγχο, σε δρόμο της Πάφου, αυτοκίνητο που οδηγούσε 22χρονος κάτοικος Πάφου, ο οποίος διαπιστώθηκε ότι είναι αδερφός ενός από τους υπόπτους που είχαν συλληφθεί για τα ναρκωτικά στην Πέγεια. Κατά την έρευνα που ακολούθησε, εντοπίστηκε και κατασχέθηκε ως τεκμήριο, ποσότητα κοκαΐνης, βάρους ενός γραμμαρίου περίπου.

Ο 22χρονος συνελήφθη για αυτόφωρο αδίκημα, ενώ ακολούθησε έρευνα στην οικία του, δυνάμει δικαστικού εντάλματος. Κατά τη διάρκειά της, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν ως τεκμήρια ποσότητα κοκαΐνης, συνολικού βάρους 34 γραμμαρίων περίπου, ποσότητα κάνναβης βάρους 11 γραμμαρίων περίπου, μία ζυγαριά ακριβείας και το χρηματικό ποσό των €1.150.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here