Αθηένου:«Έδωσαν» 35χρονο για εμπρησμό αποθήκης με ζημιές €40.000

Ξεπερνούν τις 40 χιλιάδες ευρώ οι ζημιές που προκλήθηκαν από φωτιά που τέθηκε κακόβουλα, σε διάφορα γεωργικά μηχανήματα και βρίσκονταν σε αποθήκη στην Αθηένου.

0
238

Σύμφωνα με την Αστυνομία, λίγο μετά τις 11 χθες το πρωί λήφθηκε πληροφορία στον Αστυνομικό Σταθμό Αθηένου ότι ξέσπασε φωτιά σε αποθήκη που βρίσκεται στην περιοχή Αναδασμού στην Αθηένου, ιδιοκτησίας 61χρονου.

Στη σκηνή μετέβησαν μέλη του Αστυνομικού Σταθμού Αθηένου, του ΤΑΕ Λάρνακας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και κατάφεραν να σβήσουν την φωτιά γύρω στις 12.30 το μεσημέρι.

Από τη φωτιά καταστράφηκαν ολοσχερώς ένας εκσκαφέας αξίας 6μιση χιλιάδων ευρώ, ένα μηχάνημα κατασκευής μπάλων σανού αξίας 18 χιλιάδων ευρώ, ένα γεωργικό μηχάνημα σποράς χωραφιών αξίας 10 χιλιάδων ευρώ και 41 μπάλες σανού αξίας 2 χιλιάδων ευρώ, τα οποία βρίσκονταν εντός της αποθήκης.

Ζημιές προκλήθηκαν επίσης σε ένα μηχάνημα κατασκευής μπάλων σανού και ένα μηχάνημα σποράς χωραφιών άγνωστης μέχρι στιγμής αξίας. Συνολικά οι ζημιές ξεπερνούν τις 40 χιλιάδες ευρώ.

Αξιωματικός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίες διενήργησε εξετάσεις στη σκηνή και διαπίστωσε ότι επρόκειτο για εμπρησμό αφού υπήρχαν στοιχεία που καταδείκνυαν ότι η φωτιά τέθηκε κακόβουλα.

Αλλοδαπός υπάλληλος που έμενε στην αποθήκη ανέφερε στην Αστυνομία ότι την ώρα που εκδηλώθηκε η φωτιά είδε συγκεκριμένο 35χρονο από την Αθηένου να φεύγει από τη σκηνή με το μονοκάμπινο αυτοκίνητο του.

Ο ιδιοκτήτης της αποθήκης εξέφρασε υποψίες εναντίον του 35χρονου με τον οποίο, όπως ισχυρίστηκε στην Αστυνομία, είχαν διαφορές.

Ο 35χρονος συνελήφθηκε και σήμερα αναμένεται να παρουσιαστεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας για έκδοση διατάγματος κράτησης του.

Την υπόθεση διερευνά ο Αστυνομικός Σταθμός Αθηένου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here