Αυτά είναι τα πιο ‘φονικά’ δέντρα της Κύπρου σε περίπτωση πυρκαγιάς

0
821

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει το Τμήμα Δασών στο SigmaLive, μέσω του Διευθυντή του Χαράλαμπου Αλεξάνδρου. Με αφορμή τις φονικές πυρκαγιές στο Μάτι Αττικής, το SigmaLive συνομίλησε με τον επικεφαλής του Τμήματος, προκειμένου να γίνει μια δεύτερη ανάγνωση της κατάστασης που επικρατεί σήμερα στην Κύπρο.

Μόλις λίγα 24ωρα μετά την ανείπωτη εθνική τραγωδία, ο κ. Αλεξάνδρου ανέφερε ότι ο κίνδυνος στην Κύπρο παραμένει και το πρόβλημα κάθε χρόνο χειροτερεύει. Αυτό οφείλεται αφενός στην κλιματική αλλαγή και αφετέρου στις επιπτώσεις που προκαλεί. Αύξηση της θερμοκρασίας και ισχυροί άνεμοι είναι δυο «φονικά συστατικά» που οδηγούν σε πυρκαγιές και καταστροφές άνευ προηγουμένου.

Κληθείς να σχολιάσει τη διαφορετικότητα των συνθηκών σε μια πυρκαγιά που αναπτύσσεται σ’ ένα πευκοδάσος, ο κ. Αλεξάνδρου σημείωσε ότι όταν η θερμοκρασία είναι πάνω από 40 βαθμούς και σε συνδυασμό με τη χαμηλή υγρασία, τότε πάνω από τα πεύκα δημιουργείται ένα μείγμα αερίων που, μοιραία, οδηγεί σε έκρηξη. Εξηγώντας περαιτέρω ο Δι/ντής του Τμήματος επεσήμανε ότι τα αιθέρια έλαια ενός πεύκου μετατρέπονται σε αέρια μορφή που προκαλεί την έκρηξη.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here