Λονδίνο – Πήγε σε σπα με ψάρια κι έφυγε.. χωρίς νύχια (pics)

0
1506

Μία πρωτοφανής είδηση μονοπωλεί το ενδιαφέρον των βρετανικών μέσων ενημέρωσης τις τελευταίες ημέρες, καθώς μία 20χρονη Βρετανίδα είδε όλα τα νύχια των ποδιών της να πέφτουν μετά την επίσκεψή της σε σπα.

Η νεαρή γυναίκα είχε επισκεφθεί ινστιτούτο ομορφιάς σε περιοχή του Λονδίνου, όπου μεταξύ άλλων αποφάσισε να περιποιηθεί τα πόδια της σε σπα με ψάρια.

Η συγκεκριμένη θεραπεία υποτίθεται πως βοηθά στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων από τα πόδια, καθώς αυτά καταναλώνονται από μικρά ψάρια που βοηθούν σε αυτό το λιγάκι διαφορετικό πεντικιούρ.

Όμως, τα πράγματα πήραν δυσάρεστη τροπή όταν η νεαρή Βρετανίδα άρχισε να παρατηρεί ότι ένα ένα τα νύχια της έπεφταν χωρίς να έχει προηγηθεί κάποιος τραυματισμός ή μόλυνση. Εκείνος που της έδωσε την απάντηση στο πρόβλημά της ήταν ο δερματολόγος που επισκέφθηκε, ο οποίος την ενημέρωσε ότι είχε μολυνθεί από μία πάθηση, η οποία οδηγεί στην απώλεια των νυχιών.

Η λοίμωξη που ονομάζεται onychomadesis, προκαλείται από βακτήρια που διαβιούν στις γυάλες και τα ενυδρεία όπου βρίσκονται τα ψάρια και σε περίπτωση που το νερό των παραπάνω δεν καθαρίζεται ή ανανεώνεται τακτικά μπορούν να μολύνουν ντα πόδια και τα δάκτυλα όσων έρχονται σε επαφή μαζί τους.

Ευτυχώς η ζημιά στα δάκτυλα της 20χρονης Βρετανίδας δεν θα είναι μόνιμη, καθώς σύμφωνα με τους ειδικούς τα νύχια θα επανέλθουν σε διάστημα μερικών μηνών, ενώ αξίζει να αναφερθεί πως παρά το γεγονός ότι σε αρκετές πολιτείες των ΗΠΑ, το σπα με ψάρια είναι παράνομο, εν τούτοις στην Ευρώπη η νομοθεσία δεν προβλέπει κάτι σχετικό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here