Ζητήθηκε από τον αμερικανικό στρατό η φρούρηση μεταναστών

0
761

Το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας των ΗΠΑ ζήτησε από τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις να αναλάβουν την υποδοχή, τη φροντίδα και τη φρούρηση οικογενειών παράτυπων μεταναστών που συνολικά θα αριθμούν έως και 12.000 ανθρώπους, σε εγκαταστάσεις τους σε πολιτείες που γειτονεύουν με το Μεξικό, γνωστοποίησε το Πεντάγωνο την Τετάρτη.

Σε ανακοίνωσή του, το Πεντάγωνο διευκρινίζει ότι ζητήθηκε από τον αμερικανικό στρατό να αναλάβει την υποδοχή 2.000 ανθρώπων τις προσεχείς 45 ημέρες.

Το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας ζήτησε ταυτόχρονα από το Υπουργείο Άμυνας να υποδείξει ή να ανεγείρει εγκαταστάσεις κατάλληλες για τον σκοπό αυτό, αναφέρεται στην ανακοίνωση του Πενταγώνου. Στο κείμενο γίνεται λόγος για “καταυλισμούς” που “κατά προτίμηση” θα πρέπει να βρίσκονται στο Τέξας, την Αριζόνα, το Νέο Μεξικό ή την Καλιφόρνια.

Στο μεταξύ, το Βατικανό θέλησε να πάρει και πάλι θέση επί του μεταναστευτικού και προσφυγικού ζητήματος, με μια δήλωση του Καθολικού Αρχιεπισκόπου `Αντζελο Μπέτσιου, ενός από τους στενότερους συνεργάτες του Πάπα Φραγκίσκου.

Πιο συγκεκριμένα, ο Αρχιεπίσκοπος Μπέτσιου, ο οποίος είναι ο τρίτος κληρικός στην ιεραρχία του Βατικανού, μετά τον Ποντίφικα, δήλωσε: “Αναλαμβάνουν όλο το βάρος της υποδοχής χώρες όπως η Ιταλία και η Ελλάδα – οι οποίες είναι εκ των πραγμάτων και οι πιο εκτεθειμένες – και δεν είναι σωστό. Αλλά το να χρησιμοποιούνται πλοία γεμάτα ανθρώπους για την προώθηση πολιτικών θέσεων είναι απαράδεκτο”.

“Υπενθυμίζω τα όσα είπε πρόσφατα ο Πάπας:  οι μετανάστες είναι άνθρωποι και όχι αριθμοί. Μπορεί σήμερα να μην είναι δημοφιλές να υπερασπίζεται  κανείς τους ανθρώπους που ζουν στο περιθώριο, αλλά ο Πάπας και η Εκκλησία δεν μπορούν να αγνοήσουν την αποστολή τους”,  πρόσθεσε ο Ιταλός υψηλόβαθμος κληρικός.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here