Σύλληψη καταζητούμενου στη Λάρνακα για υποθέσεις απαίτησης περιουσίας με απειλές και εκβιασμού

0
886
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Στη Λάρνακα συνελήφθη καταζητούμενο πρόσωπο από το ΤΑΕ Λεμεσού για υποθέσεις που αφορούν συνωμοσία προς διάπραξη αδικήματος, εκβιασμό και απαίτηση περιουσίας με απειλές με σκοπό την κλοπή.

Σύμφωνα με την Αστυνομία γύρω στις 10.30 χθες βράδυ μέλη της Δύναμης μετέβησαν σε καφενείο στη Λάρνακα για να διερευνήσουν πληροφορία αναφορικά με την ύπαρξη στο χώρο ενός υπόπτου προσώπου.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου εντοπίστηκε αλλοδαπός ο οποίος έδωσε ένα όνομα και είπε ότι κατάγεται από την Αλβανία. Ωστόσο στους αστυνομικούς ηγέρθησαν υποψίες ότι τα στοιχεία που έδωσε δεν ήταν δικά του.

Στη συνέχεια ανακρινόμενος παραδέχθηκε ότι τα στοιχεία που έδωσε αντιστοιχούσαν στον αδελφό του που βρισκόταν στις Κεντρικές Φυλακές ως κατάδικος.

Από έρευνες της Αστυνομίας διαπιστώθηκε ότι τα πραγματικά του στοιχεία ήταν άλλα και ότι καταγόταν από την Αλβανία, με αποτέλεσμα να συλληφθεί για το αδίκημα της πλαστοπροσωπίας.

Ακολούθως διαπιστώθηκε ότι ο άνδρας ήταν απαγορευμένος μετανάστης στο έδαφος της Δημοκρατίας και εναντίον του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης από το ΤΑΕ Λεμεσού για υπόθεση συνωμοσίας προς διάπραξη αδικήματος, εκβιασμού και απαίτησης περιουσίας με απειλές με σκοπό την κλοπή.

Ανακρινόμενος παραδέχθηκε ότι ήρθε στις ελεύθερες περιοχές από το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου στα κατεχόμενα και συνελήφθη για το αυτόφωρο αδίκημα της παράνομης εισόδου στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Αργότερα σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας για έκδοση διατάγματος κράτησης του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here