Επιστολή προς Υπουργεία για δωρεές εξοπλισμού προς το Κέντρο Υποδοχής Κοφίνου

0
583

Επιστολή προς Υπουργεία για δωρεές εξοπλισμού και άλλων ειδών προς το Κέντρο Υποδοχής και Φιλοξενίας Αιτητών Διεθνούς Προστασίας στην Κοφίνου έστειλε η Διοίκηση του Κέντρου, την οποία και κοινοποίησε στα ΜΜΕ.

Η επιστολή του ΚΥΦΑΔΠ έστειλε την επιστολή προς τους Διευθυντές όλων των Υπουργείων, με κοινοποίηση και στους Προέδρους των Ενώσεων Δήμων και Κοινοτήτων Κύπρου αναφέροντας ότι με τις πρόσφατες πρωτοβουλίες που αναλήφθηκαν για ενίσχυση και αναδιοργάνωση του έμψυχου δυναμικού και βελτίωση των υποδομών και των υπηρεσιών του Κέντρου, παρουσιάστηκαν επείγουσες ανάγκες για εξασφάλιση οικιακού, γραφειακού και άλλου εξοπλισμού, επέκταση υποδομών (λ.χ. προκατασκευασμένες οικοδομές) και πολλά άλλα, που δεν είναι δυνατόν να εξασφαλιστούν άμεσα, κυρίως λόγω οικονομικών και διαδικαστικών περιορισμών.

“Για έγκαιρη κάλυψη, έστω μερική, των εν λόγω αναγκών, αλλά και για σκοπούς εξοικονόμησης εθνικών πόρων, η Διοίκηση του Κ.Υ.Φ.Α.Δ.Π. αποφάσισε να απευθυνθεί, μέσω των Γενικών Διευθυντών των Υπουργείων, σε όλες τις Κρατικές Υπηρεσίες, Τμήματα κ.λπ., στα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (π.χ. ημικρατικούς οργανισμούς) και όχι μόνο, για να ζητήσει τη δωρεάν παραχώρηση μη αναγκαίου αλλά κατάλληλου εξοπλισμού κ.λπ”, αναφέρεται.

Στον παρακάτω κατάλογο, καταγράφονται, ενδεικτικά, μερικές από τις ανάγκες του Κέντρου, όπως:

Προκατασκευασμένοι αποθηκευτικοί χώροι (π.χ. τύπου Container)
Οχήματα (λ.χ. διπλοκάμπινο και μικρό λεωφορείο)
Προκατασκευασμένα γραφεία ή / και οικίσκοι
Συστήματα σκίασης (π.χ. κιόσκι)
Εξοπλισμός γραφείου (τραπέζια, καρέκλες κ.λπ.)
Τηλεπικοινωνιακός εξοπλισμός
Ηλεκτρονικοί υπολογιστές, εκτυπωτές και συναφή
Κλιματιστικά (κυρίως 9000 btu)
Κουζίνες με φούρνο
Πλυντήρια
Αεριστήρες
Εξοπλισμός ψυχαγωγίας (π.χ. τηλεοράσεις)
Άλλος οικιακός εξοπλισμός
Δεντράκια για φύτευση
Συστήματα άρδευσης
Ντεπόζιτα πόσιμου νερού
Εργαλεία (υδραυλικού, ελαιοχρωματιστή, οικοδόμου κ.ά.)
Μπογιές για βάψιμο προκατασκευασμένων οικίσκων (λ.χ. πάνελ)
Οτιδήποτε άλλο προσφέρεται

Η Διοίκηση του Κέντρου απευθύνει έκκληση να πληροφορηθούν οι ενδιαφερόμενοι για κάθε πλεόνασμα που διαθέτουν, για αξιολόγηση, επιλογή και δωρεάν παραχώρηση στο Κέντρο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here