Την τιμωρία των ενόχων της δολοφονίας του γιού τους George Low ζητούν οι γονείς του, σύμφωνα με την «Χαβαντίς»

0
912

«Ο γιος μας είναι στο χώμα και οι δολοφόνοι παραμένουν ελεύθεροι» είπαν στον ανταποκριτή της τουρκοκυπριακής εφημερίδας «Χαβαντίς» οι γονείς του 22χρονου Βρετανού George Low, ο οποίος πριν από δύο χρόνια δολοφονήθηκε στην Αγία Νάπα ενώ οι ύποπτοι διέφυγαν στα κατεχόμενα.

Η εφημερίδα προβάλλει τις δηλώσεις των γονέων του,  Μάρτιν και Χέλεν, στο σημερινό της πρωτοσέλιδο, οι οποίοι είπαν ότι οι δράστες μετά το συμβάν διέφυγαν στα κατεχόμενα αλλά λόγω του Κυπριακού, οι δύο ύποπτοι δεν μπορούν να εκδοθούν στις ελεύθερες περιοχές για να δικαστούν και να τιμωρηθούν για το έγκλημα που διέπραξαν.

Οι δύο ύποπτοι από Μεχμέτ Ακπινάρ και Σαλίχ Αχμέτ, σύμφωνα με το δημοσίευμα, συνελήφθησαν πέντε ημέρες μετά τη δολοφονία του 22χρονου από τις κατοχικές αρχές με το αδίκημα «της παράνομης εισόδου» στο ψευδοκράτος.

«Παρά το γεγονός ότι κάμερες έχουν αποθανατίσει το γεγονός και παρά το ότι έχει ζητηθεί μέσω των ΗΕ η «έκδοση» των υπόπτων στην Κυπριακή Δημοκρατία εντούτοις δεν υπάρχει καμία εξέλιξη» είπαν οι γονείς του 22χρονου.

Αναφέρεται ακόμα ότι μετά τη σύλληψη των δύο υπόπτων, αυτοί απελάθηκαν στην Τουρκία το 2016 και τον Οκτώβριο του 2017 επέστρεψαν και πάλι στα κατεχόμενα με πλαστές ταυτότητες.

Ο Ακπινάρ συνελήφθη και πάλι από τις κατοχικές αρχές αυτήν την φορά με την κατηγορία της εισόδου στο ψευδοκράτος με πλαστά έγγραφα και απελάθηκε και πάλι στην Τουρκία, μετά που εξέτισε την ποινή του.

Οι  γονείς του 22χρονου εξέφρασαν την απογοήτευση και τον θυμό τους για τον τρόπο που οι «αρχές» στα κατεχόμενα και οι αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας αντιμετωπίζουν το θέμα της δολοφονίας του γιού τους.

Ανέφεραν ακόμα ότι μετά από δικές τους προσπάθειες οι αρχές της χώρας τους επικοινώνησαν με την Κυπριακή Δημοκρατία αλλά λόγω της μη αναγνώρισης του ψευδοκράτους και του Κυπριακού δεν μπορεί να γίνει η «έκδοση» των υπόπτων.

«Ακόμα και οι δικοινοτικές ομάδες δεν κατάφεραν να λύσουν το θέμα» είπαν στην εφημερίδα.

Οι γονείς του 22χρονου ανέφεραν ακόμα ότι, μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων σε διάφορες «υπηρεσίες» ζήτησαν την βοήθεια του ψευδοκράτους αλλά καμία απάντηση δεν πήραν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here