Πενταετής φυλάκιση δύο γυναικών για εισαγωγή ναρκωτικών

0
949
ΕΙΚΟΝΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Ποινή φυλάκισης πέντε ετών επέβαλε σήμερα το Κακουργιοδικείο Λάρνακας, εναντίων δύο γυναικών ηλικίας 30 και 31 ετών, οι οποίες κρίθηκαν ένοχες σε υπόθεση παράνομης εισαγωγής ναρκωτικών με σκοπό την προμήθεια σε άλλο πρόσωπο.

Οι δύο γυναίκες συνελήφθησαν στο αεροδρόμιο Λάρνακας, όπου αφίχθηκαν στις 20 Ιανουαρίου 2018, από ευρωπαϊκή χώρα, μεταφέροντας στις αποσκευές και το σώμα τους, ποσότητα κοκαΐνης, συνολικού βάρους ενός κιλού.

 

 

Με ένα κιλό κοκαΐνης, στις αποσκευές και στο σώμα τους, έφθασαν στην Κύπρο, δύο γυναίκες ηλικίας 30 και 31 ετών, με αποτέλεσμα να συλληφθούν και να τεθούν υπό κράτηση, για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Οι δύο γυναίκες έφθασαν στο αεροδρόμιο Λάρνακας, αργά χθες βράδυ, με πτήση προερχόμενη από ευρωπαϊκή χώρα. Κατά τη διάρκεια του διαβατηριακού ελέγχου και μετά από σχετική εξέταση από μέλη της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης, τους απαγορεύτηκε η είσοδος στη Δημοκρατία. Ακολούθως, περιορίστηκαν σε ειδική αίθουσα του αεροδρομίου και διευθετήθηκε η αναχώρησή τους, προς την χώρα προέλευσής τους, με την επόμενη διαθέσιμη πτήση.

Κατά τη διαδικασία αναχώρησής τους και κατά τη διάρκεια του ελέγχου αποσκευών, εντοπίστηκαν στην τσάντα της 30χρονης, δυο συσκευασίες, που περιείχαν ποσότητα κοκαΐνης, συνολικού βάρους 500 γραμμαρίων περίπου.

Μέλη της ΥΚΑΝ, που κλήθηκαν στο χώρο, παρέλαβαν τις δύο συσκευασίες και οδήγησαν τις δύο γυναίκες στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, για ακτινολογικό έλεγχο. Κατά τη διάρκεια του ελέγχου στο σώμα της 31χρονης, εντοπίστηκαν άλλες δύο συσκευασίες. Αφού τις απέβαλε, διαπιστώθηκε ότι περιείχαν ποσότητα κοκαΐνης, συνολικού βάρους 500 γραμμαρίων περίπου.

Εναντίον των δύο γυναικών εξασφαλίστηκαν δικαστικά εντάλματα σύλληψης, δυνάμει των οποίων συνελήφθησαν και τέθηκαν υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων.
Η ΥΚΑΝ (Επαρχιακό Κλιμάκιο Λάρνακας) διερευνά την υπόθεση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here