Εκκληση για αναστολή εφαρμογής του Νόμου για την ηχορύπανση, απευθύνει ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας

0
622

Εκκληση προς τους αρμοδίους να προχωρήσουν σε αναστολή της εφαρμογής του Νόμου που αφορά το θέμα της ηχορύπανσης αλλά και σχετική τροποποίηση του ποινικού κώδικα για τους παρανομούντες, απηύθυνε ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας Γιάννης Καρούσος .

Σε δελτίο Τύπου του Δήμου Αγίας Νάπας αναφέρεται ότι «στο πεδίο της ρύθμισης του προβλήματος της ηχορύπανσης, επικρατεί πλήρης ανομία, όχι γιατί δεν υπάρχει Νόμος, αλλά διότι ο νέος Νόμος δεν μπορεί να εφαρμοστεί, όπως επιβεβαιώνεται από όλους τους αρμόδιους της εκτελεστικής εξουσίας. Αποτέλεσμα αυτού του κενού είναι τα διαρκή φαινόμενα οχληρίας που έχουν άμεσες επιπτώσεις στην ποιότητα ζωής των κατοίκων, αλλά και των επισκεπτών των τουριστικών περιοχών της χώρας. Φαίνεται ότι στην Κύπρο, εν έτη 2018, αναπτύσσουμε μία τάση αυτοκαταστροφής του τουριστικού μας προϊόντος, το οποίο ευθέως επηρεάζεται από τέτοια φαινόμενα».

Προστίθεται πως «ήδη από πέρσι, είχαμε έγκαιρα προειδοποιήσει γι αυτή την παράμετρο του ζητήματος και τις επικείμενες αρνητικές εξελίξεις που θα έφερνε ο νέος Νόμος και με θλίψη ερχόμαστε σήμερα να επιβεβαιωθούμε. Κανένας τουρίστας δεν θα επιλέξει να επιστρέψει σε μία περιοχή, στην οποία ακόμα και οι ώρες ανάπαυσης δεν γίνονται σεβαστές, ενώ κανείς δεν μπορεί να θεωρεί πως η φετινή μείωση του τουριστικού ρεύματος, και τα μειωμένα κρατικά έσοδα που αυτή συνεπάγεται, είναι ασύνδετη με τα φαινόμενα αυτά».

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου «οι τουρίστες, οι κάτοικοι και οι επιχειρηματίες της Κύπρου δεν μπορούν να παρακολουθούν το μπαλάκι των ευθυνών να μεταφέρεται μεταξύ των αρμόδιων. Οι σημερινές συνθήκες σε καμία περίπτωση δεν τιμούν, ούτε την εκτελεστική, ούτε τη νομοθετική εξουσία, ούτε βεβαίως και την τοπική αυτοδιοίκηση».

Ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας, σημειώνεται «απευθύνει έκκληση σε όλους τους αρμόδιους να προχωρήσουν στην αναστολή της εφαρμογής του Νόμου, αλλά και την σχετική τροποποίηση του ποινικού κώδικα» προσθέτοντας πως «ο τουρισμός αποτελεί εθνική προτεραιότητα και δεν πρέπει να τον αφήσουμε να καταστραφεί ξανά».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here