Η Κύπρος με δύο σοπράνο από τη Λάρνακα στο 3ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Τέχνης στη Γεωργία

0
853

Η Κύπρος θα εκπροσωπηθεί στο 3ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Τέχνης, που θα διεξαχθεί στη Γεωργία από 22 – 30 Ιουνίου 2018, με δύο γυναίκες σοπράνο από τη Λάρνακα.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας αναφέρεται ότι «τα μέλη του Φωνητικού Συνόλου του Δήμου Μαρία Δημητρίου και Στρατούλα Τραμουντάνη, σοπράνο, συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Τέχνης, που θα πραγματοποιηθεί στη Γεωργία μεταξύ 22 και 30 Ιουνίου 2018, εκπροσωπώντας την Κύπρο και πιο συγκεκριμένα το Δήμο Λάρνακας».

Προστίθεται ότι «το Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα της UNESCO και του Δήμου Μπατούμι, ενώ η εκδήλωση θα φιλοξενηθεί στην Οπερα της πόλης. Στόχος του Φεστιβάλ είναι η ανάπτυξη λαϊκών τεχνών, η εκλαΐκευση της παγκόσμιας λαογραφικής κουλτούρας, η ανταλλαγή εμπειριών μεταξύ των συμμετεχόντων, η ενδυνάμωση του αμοιβαίου σεβασμού και η εμβάθυνση των δημιουργικών επαφών, η εκλαΐκευση της γεωργιανής και της παγκόσμιας λαογραφίας και παράδοσης».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «με τη συμπλήρωση φέτος των 30 χρόνων από τη δημιουργία του Φωνητικού Συνόλου Δήμου Λάρνακας, το Σύνολο με την ολιγομελή παρουσία του, αναδεικνύει τη χορωδιακή κουλτούρα μας και τη διάδοση του τραγουδιού της Κύπρου. Ταυτόχρονα η συμμετοχή μελών του Φωνητικού Συνόλου ενδέχεται να καταστεί ο θεμέλιος λίθος για περαιτέρω συνεργασία τόσο των δύο πόλεων όσο και των δύο χωρών».

Σημειώνεται ότι οι δύο χορωδοί «θα επιδώσουν κατά τη προσωπική συνάντηση που θα έχουν με Δήμαρχο Μπατούμι και τους διοργανωτές της UNESCO, αναμνηστικά δώρα από το Δήμο και το Φωνητικό Σύνολο του Δήμου Λάρνακας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here