ΠΑΝΩ ΛΕΥΚΑΡΑ: Αρχίζουν το Μάρτιο τα έργα ανάπλασης της κεντρικής πλατείας

0
1871

Αρχίζουν το Μάρτιο τα έργα ανάπλασης της κεντρικής  πλατείας του Δήμου Πάνω Λευκάρων.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Πάνω Λευκάρων Σοφοκλής Σοφοκλέους «χθες βράδυ κατά τη διάρκεια εκδήλωσης, οι δημότες ενημερώθηκαν από Λειτουργούς του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως για το τι θα περιλαμβάνει η Α Φάση της ανάπλασης της κεντρικής πλατείας του Δήμου. Το έργο θα αρχίσει την 1η Μαρτίου και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός δέκα μηνών».

Πρόσθεσε ότι «το έργο περιλαμβάνει αφαίρεση της ασφάλτου, υπογειοποιήσεις όλων των υπηρεσιών κοινής ωφελείας, αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης, κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ομβρίων υδάτων, κατάλληλη δαπεδόστρωση με λιθόστρωτο οδόστρωμα και πλακόστρωτα πεζοδρόμια με τη χρήση της τοπικής πέτρας, φυτεύσεις, καθώς και προσθήκη κατάλληλου αστικού εξοπλισμού και φωτισμού».

Σύμφωνα με τον κ. Σοφοκλέους το έργο «συγχρηματοδοτείται από τα Ευρωπαϊκά Ταμεία. Ο προϋπολογισμός του Έργου καλύπτεται κατά 35,3% από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ), κατά 31,3% από την Κυπριακή Δημοκρατία και κατά 33,3% από τον Δήμο Πάνω Λευκάρων. Το ποσό του Συμβολαίου για το Έργο ανέρχεται στα  450 περίπου χιλιάδες ευρώ συν ΦΠΑ».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Δήμαρχος είπε πως «το κατασκευαστικό συμβόλαιο για το έργο υπογράφηκε με την εταιρεία που θα αναλάβει τις εργασίες στις 2 Φεβρουαρίου στη Λευκωσία. Οι δημότες έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι από τη χθεσινοβραδινή παρουσίαση των εργασιών που θα γίνουν στη πλατεία από τους λειτουργούς του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως».

Ανέφερε ακόμα ότι «οι παρεμβάσεις αναμένεται να συμβάλουν στη διατήρηση του ιδιαίτερου χαρακτήρα και να τονώσουν το τουριστικό προϊόν και την οικονομία της περιοχής. Το έργο θα βοηθήσει την ανάπτυξη του Δήμου και τον τουρισμό του αφού θα προστεθεί στα σημεία αναφοράς που ήδη υπάρχουν στα Λεύκαρα, τα οποία προσελκύουν τόσο το καλοκαίρι όσο και το χειμώνα χιλιάδες κόσμου, ντόπιους και ξένους».
(ΚΥΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here