Ο Δήμος Λάρνακας συνεχίζει το πρόγραμμα «Γνωρίστε τις Αλυκές» 

0
705

Ο Δήμος Λάρνακας στα πλαίσια των περιβαλλοντικών του δραστηριοτήτων συνεχίζει και φέτος το πρόγραμμα «Γνωρίστε τις Αλυκές», με στόχο την ενημέρωση Σχολείων και Οργανωμένων Συνόλων.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας αναφέρεται ότι «το πρόγραμμα ξεκίνησε τον Ιανουάριο και θα διαρκέσει μέχρι το τέλος Μαρτίου. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος γίνεται ενημέρωση από Λειτουργούς  του Δήμου Λάρνακας για το οικοσύστημα των Αλυκών, καθώς και την ιστορική και πολιτιστική τους αξία. Οι συμμετέχοντες βλέπουν από κοντά τις γαρίδες της άλμης (Artemia salina), τα αποδημητικά πουλιά, τα διάφορα είδη ορχιδέων και αλόφυτων, τα μονοπάτια της φύσης και τα παρατηρητήρια πουλιών,  ενώ  ενημερώνονται για τις ανθρωπογενείς πηγές ρύπανσης που απειλούν τις Αλυκές».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «το πρόγραμμα «Γνωρίστε τις Αλυκές» βραβεύτηκε στις 26/1/2018 σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, στην κατηγορία Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης – Εκπαίδευση και ως εκ τούτου ο Δήμος Λάρνακας εξασφάλισε το βραβείο «Πράσινη Πόλη της Κύπρου για το 2017».

Σημειώνεται ότι «τα συγκεκριμένα βραβεία είναι ένας θεσμός που καθιερώθηκε με πρωτοβουλία του Κυπριακού Κέντρου Περιβαλλοντικής Έρευνας και Εκπαίδευσης, ΚΥ.Κ.Π.Ε.Ε. της Ιεράς Μητρόπολης Λεμεσού, σε συνεργασία με την Επίτροπο Περιβάλλοντος, την Ένωση Δήμων Κύπρου και την Ένωση Κοινοτήτων».

Για συμμετοχή στο Πρόγραμμα «Γνωρίστε τις Αλυκές», τα Σχολεία και Οργανωμένα Σύνολα μπορούν να επικοινωνούν με τον Τομέα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης του Δήμου Λάρνακας, στα τηλέφωνα 24816559 και 99150224.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here