ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ; Κινέζικη πόλη έχει το δικό της Πύργο του Άιφελ και άλλα 10 Παριζιάνικα κτίρια

0
2047

Δυο από τις φωτογραφίες που θα δείτε παρακάτω απεικονίζουν τον Πύργο του Άιφελ. Δεν πρόκειται για κάποια οφθαλμαπάτη ή για κάποιο τρικ. Αντιθέτως, πρόκειται για το φημισμένο γαλλικό αξιοθέατο. Στη μια εικόνα το αξιοθέατο είναι το αυθεντικό στη Γαλλία, στην άλλη όμως, όπως μαρτυρά και το περιβάλλον που είναι διαφορετικό, βρίσκεται χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά, στην πόλη Tianducheng της Κίνας και αποτελεί ένα αντίγραφό του πραγματικού Πύργου του Άιφελ.

Τα αντίγραφα των φημισμένων μνημείων ανά τον κόσμο είναι κάτι συνηθισμένο, όμως η πόλη Tianducheng έχει φτάσει σε σημείο εμμονής με την αντιγραφή γνωστών μνημείων και δη γαλλικών. Το πιστό αντίγραφο του Πύργου του Άιφελ της κινεζικής πόλης φτάνει τα εκατό μέτρα ύψος, δηλαδή το ένα τρίτο του μεγέθους του πρωτότυπου.

 

Όλες οι φωτογραφίες που θα δείτε έχουν να κάνουν με το «σύνδρομο του Παρισιού». Ο François Prost, φωτογράφος, τοποθετεί σκηνές από τη γαλλική πρωτεύουσα δίπλα σε σημεία και κτίρια στην Tianducheng, αποκαλύπτοντας τις ομοιότητές τους.

Ο λόγος που ένα πλήθος από γνωστά μνημεία έχουν αντιγραφεί πιστά από την κινεζική πόλη είναι πρώτον η εθνική εμμονή με την ευρωπαϊκή αρχιτεκτονική και δεύτερον η τουριστική άνθιση που ήλπιζαν ότι θα είχε το Tianducheng, αν μεταμορφωνόταν σε ένα μικρό Παρίσι.

 

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΗ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here