Κλοπή €85,000 από σπίτι στη Λάρνακα- Τα έκρυβε σε ντουλάπα

0
1931

Χρηματικό ποσό 85 χιλιάδων ευρώ έκλεψαν άγνωστοι από διαμέρισμα Βρετανίδας στην Ορόκλινη.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, γύρω στις πέντε χθες το απόγευμα καταγγέλθηκε στο ΤΑΕ Λάρνακας από Βρετανίδα υπήκοο, ηλικίας 74 ετών, μόνιμη κάτοικος Κύπρου από το 2007, ότι μεταξύ των ημερομηνιών 17 – 20 Ιανουαρίου, άγνωστοι διέρρηξαν το διαμέρισμά της που βρίσκεται στην Ορόκλινη.

Σύμφωνα με την καταγγελία από χρηματοκιβώτιο που βρίσκεται εντός της ντουλάπας του κυρίως υπνοδωματίου, οι άγνωστοι έκλεψαν τρεις φακέλους που περιείχαν το χρηματικό ποσό των 85.112 ευρώ.

Μέλη του ΤΑΕ Λάρνακας μετέβησαν στη σκηνή όπου από εξετάσεις που διενεργήθηκαν διαπιστώθηκε ότι οι δράστες πέτυχαν είσοδο και έξοδο στο διαμέρισμα, πιθανώς από την κύρια ξύλινη πόρτα την οποία άνοιξαν με άγνωστο αντικείμενο, χωρίς να την παραβιάσουν.

Από τις εξετάσεις δεν διαπιστώθηκε οποιαδήποτε ακαταστασία εντός του διαμερίσματος, ούτε οποιοδήποτε ίχνος παραβίασης στα υπόλοιπα παράθυρα και πόρτες.

Οι δράστες, αφού έσπασαν την κλειδαριά του χρηματοκιβωτίου, έκλεψαν από μέσα ένα καφέ φάκελο που περιείχε το συνολικό ποσό των 76 χιλιάδων ευρώ σε χαρτονομίσματα κυρίως των 50, ένα διαφανές φάκελο με ποσό 6 χιλιάδων ευρώ σε χαρτονομίσματα των 50 τυλιγμένα σε ρολό και ένα άσπρο φάκελο που περιείχε το ποσό των 3 χιλιάδων 112 ευρώ σε διάφορα χαρτονομίσματα.

Το συνολικό ποσό που κλάπηκε ανέρχεται στις 85.112 ευρώ.

Η σκηνή εξετάστηκε επιστημονικά και παραλήφθηκαν διάφορα τεκμήρια τα οποία θα αποσταλούν για εξετάσεις.

Από περαιτέρω εξετάσεις που διενήργησε η Αστυνομία στη σκηνή διαπιστώθηκε ότι εκτός του χρηματικού ποσού που βρισκόταν εντός του χρηματοκιβωτίου, οι δράστες δεν έκλεψαν οποιαδήποτε άλλη περιουσία. Σημειώνεται ότι στην ίδια ντουλάπα υπήρχαν σε δοχεία χρήματα τα οποία όμως δεν κλάπηκαν.

Στο διαμέρισμα δεν υπάρχει σύστημα συναγερμού, ούτε κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης.

Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Λάρνακας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here