ΥΠΑΙΘΡΟΣ: Βάζουν τουριστικές βάσεις τα Πυργά

0
908

Βήματα προς την κατεύθυνση της τουριστικής ανάπτυξης επιχειρεί δειλά – δειλά η κοινότητα Πυργών στην επαρχία Λάρνακας. Προικισμένη με το ορεινό δάσος του Πίπη και με αξιόλογα αρχαία μνημεία, η κοινότητα των 850 περίπου κατοίκων επιδιώκει να φτάσει στον στόχο της είτε μέσω κρατικών χορηγιών είτε μέσω της αξιοποίησης κονδυλίων από τα διαρθρωτικά ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μιλώντας στον Φιλελέυθερο, η κοινοτάρχης Πυργών, Σταυρούλα Βασιλείου, ανέφερε ότι αν και η κοινότητα δέχεται αξιόλογο αριθμό επισκεπτών τουριστών κάθε χρόνο, εντούτοις δεν διαθέτει καταλύματα για φιλοξενία τους.

Κάποιος επισκέπτης στα Πυργά, πρόσθεσε, μπορεί να γνωρίσει το αξιόλογο μεσαιωνικό παρεκκλήσιο της Αγίας Αικατερίνης, ένα πολύ σημαντικό θρησκευτικό μνημείο της Κύπρου. Επίσης, τον Πύργο του Μαρσέλου. Στα όρια των Πυργών βρίσκεται επίσης και μια από τις σημαντικότερες θρησκευτικές μονές της Κύπρου. Η Ιερά Μονή Σταυροβουνίου. Στη νοτιοανατολική πλευρά της κοινότητας, περίπου 2-3 χιλιόμετρα έξω από το χωριό, βρίσκεται η επίσης αρχαιολογικής αξίας εκκλησία της Παναγίας της Στάζουσας. Όσον αφορά στην προσπάθεια αγροτουριστικής ανάπτυξης, η κοινοτάρχης Πυργών ανέφερε ακόμη ότι στόχος είναι η εξασφάλιση κονδυλίων μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων, ώστε οι κάτοικοι να αναπαλαιώσουν παλαιές κατοικίες, οι οποίες να μετατραπούν σε παραδοσιακά καταλύματα διαμονής τουριστών. Καταλήγοντας για το θέμα αυτό, η κ. Βασιλείου ανέφερε πως η τουριστική προοπτική θα προσδώσει νέα δυναμική μορφή ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας του χωριού και κυρίως ευκαιρίες περαιτέρω απασχόλησης των νέων, ενθαρρύνοντας ακόμη περισσότερο την παραμονή τους στο χωριό και την πληθυσμιακή ανάπτυξή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here