Εφτασε το πρώτο πλοίο ανοικτής θαλάσσης του πολεμικού ναυτικού της Κύπρου 

0
1735

Εφτασε χθες το μεσημέρι στο λιμάνι της Λάρνακας το πρώτο πλοίο ανοιχτής θαλάσσης που απέκτησε το πολεμικό ναυτικό της Κύπρου, στο πλαίσιο υλοποίησης Διακρατικής Συμφωνίας μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Ισραήλ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, στο πλοίο θα κυματίζει η σημαία της Κυπριακής Δημοκρατίας, μετά τη διενέργεια των απαραίτητων τελωνειακών ελέγχων.

Το πλοίο ναυπηγήθηκε στο Ισραήλ και έχει μήκος 62 μέτρων και πλάτος 8 μέτρων, διαθέτει εκτόπισμα 450 τόνων, η εμβέλεια του φτάνει τα 2,500 ναυτικά μίλια και αναπτύσσει ταχύτητα 32 κόμβων. Είναι εξοπλισμένο με αυτόματα πυροβόλα και έχει τη δυνατότητα μεταφοράς αντιαεροπορικών πυραύλων και πυραύλων επιφανείας.

Τριάντα μέλη του ναυτικού της Κύπρου βρίσκονταν από τον Σεπτέμβριο στο Ισραήλ για σκοπούς εκπαίδευσης και εξοικείωσης του προσωπικού με τα υψηλής τεχνολογίας εξελιγμένα συστήματα του πλοίου.

Η επίσημη τελετή ένταξης του πλοίου στην Εθνική Φρουρά αναμένεται να γίνει στις 15 Ιανουαρίου στη Ναυτική Βάση «Αντιστράτηγος Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here