(ΒΙΝΤΕΟ) Απόψε το υπερθέαμα του supermoon- Η Πανσέληνος του Λύκου

0
3852
TOPSHOT - A commerical jet flies in front of the moon on its approach to Heathrow airport in west London on November 13, 2016. Tomorrow, the moon will orbit closer to the earth than at any time since 1948, named a 'supermoon', it is defined by a Full or New moon coinciding with the moon's closest approach to the Earth. / AFP / Adrian DENNIS (Photo credit should read ADRIAN DENNIS/AFP/Getty Images)

Με ένα μοναδικό θέαμα υποδεχόμαστε το πρώτο βράδυ του 2018.

Η Πανσέληνος του Λύκου, όπως ονομάζεται από την NASA, είναι το δεύτερο supermoon σε σύνολο τριών, τα οποία γίνονται ορατά κατά το πέρασμά τους από το πιο κοντινό σημείο στην Γη.

Η υπερ-πανσέληνοι πραγματοποιούνται όταν το φεγγάρι βρίσκεται στο περίγειο της ελλειπτικής τροχιάς του γύρω από τη Γη, είναι δηλαδή περίπου 50.000 χιλιόμετρα πιο κοντά σε μας από ό,τι όταν είναι στο απόγειο. Αυτός είναι ο λόγος που οι πανσέληνοι του περιγείου είναι περίπου 14% μεγαλύτερες και 30% φωτεινότερες από τις υπόλοιπες.

“Τα supermoons είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τους ανθρώπους να αρχίσουν να κοιτάζουν το φεγγάρι, όχι μόνο για μία φορά αλλά σε κάθε ευκαιρία” δήλωσε ο Νόα Πέτρο, ερευνητής της NASA.

“Οι ερασιτέχνες αστρονόμοι δεν χρειάζονται κανένα εξειδικευμένο εξοπλισμό για να δουν την υπερ-πανσέληνο, ωστόσο όσοι θέλουν να απαθανατίσουν τον δορυφόρο μας μεγαλύτερο και φωτεινότερο, πρέπει να επιλέξουν κάτι πιο εξελιγμένο από ένα smartphone”, επεσήμανε ο αστροφυσικός Νιλ ΝτεΓκρας Τάισον.

Το πρώτο supermoon της τριλογίας, γνωστό ως Ολόγιομο Παγωμένο Φεγγάρι, σημειώθηκε στις 3 Δεκεμβρίου και το τελευταίο θα γίνει στις 31 Ιανουαρίου και θα είναι ξεχωριστό, καθώς θα υπάρχει και ολική σεληνιακή έκλειψη, ορατή από τη δυτική βόρεια Αμερική μέχρι την ανατολική Ασία.

Πηγή: news247.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here